Language  Nederlands  Magyar  English

privacy statement & disclaimer

Met betrekking tot woningbouw in Nederland richt yourcapitalpartners zich vooralsnog op twee initiatieven:

  • Q-wonen
  • Kroonplaats

Q-wonen

Samen met het Groenplan Bureau en MIII Architecten zijn wij de oprichters van de Coöperatieve Vereniging Q.  yourcapitalpartners vervult niet alleen een bestuursfunctie in de vereniging, maar verzorgt met name alle activiteiten die te maken hebben met het bouwen aan het merk Q.

De vereniging promoot een in eigen beheer ontwikkkeld bouwsysteem, dat het mogelijk maakt voor elke doelgroep en vrijwel elke vraag woningen te ontwikkelen die voldoen aan de kwalificaties:

  • Duurzaam (ten minste 90% vernieuwbare materialen)
  • Gezond binnenklimaat
  • Energie-vriendelijk
  • Betaalbaar

Op basis van het (nieuwe) GPR instrument scoort de Q-woning op alle vlakken zeer hoog. Bijgaand een voorbeeld van twee-onder-een-kap woningen die Flevoland gerealiseerd zullen gaan worden.

GPR score

Mede door dit soort resultaten, slaat het concept goed aan. Sinds de oprichting van de vereniging in maart 2005, zijn reeds meer dan 500 woningen in de portefeuille opgenomen. Sommige zijn reeds gerealiseerd, anderen zijn in aanbouw en een deel zit in de planningsfase.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Q

Kroonplaats

Een ander initiatief van yourcapitalpartners in samenwerking met MIII architecten en het Haags Milieucentrum betreft Kroonplaats. Dit initiatief zal in het eerste kwartaal 2007 gelanceerd worden, in eerste instantie voor Den Haag. Later in het jaar zullen ook andere gemeenten worden aangesloten.