Language  Nederlands  Magyar  English

privacy statement & disclaimer

Hongarije is een Centraal-Europees land. In de Europese geschiedenis heeft het altijd een sleutelrol gespeeld. Het land is overheerst door onder meer Turken en Russen, maar het is ook zelf
een grootmacht geweest. Mede door de taal heeft het door de eeuwen heen wel altijd zijn eigen identiteit weten te behouden. Het mooiste voorbeeld is Budapest. Het kloppend hart van de natie. 

In en rondom Budapest doen zich prachtige mogelijkheden voor, voor het ontwikkelen van onroerend goed. Er is een grote behoefte
aan sociale bouw en er is een markt voor kwalitatief hoogwaardige
bouw. Met het bouwsysteem van Q en de Q-woning denken we hierop in te kunnen spelen. Niet als Nederlandse ontwikkelaar, maar altijd met Hongaarse partners. 

Het woningbouwprogramma in Hongarije brengen we onder de projektnaam GrowingHomes.

Etyek (klik op de hyperlink voor een indruk van de ligging)

Etyek is een klein dorp, ca. een half uur rijden ten westen van Budapest. Vooralsnog staat het met name bekend om de natuur en de goede witte wijn. Binnenkort opent de grootste filmstudio van Europa er echter haar deuren.

Onze verwachting is dat dit veel activiteit in en om het dorp zal geven. Bijna een jaar geleden heeft yourcapitalpartners daarom via haar Hongaarse dochter Dukatorey Kft een stuk grond aangekocht, 2 kavels van in totaal iets meer dan 3000 m2. Het stuk grond is gelegen net naast de inmiddels aangelegde weg die de filmstudio met het dorp verbindt.

overzicht kavel

Op deze kavels zijn we van plan twee blokken rijtjeswoningen te bouwen, met in totaal 13 woningen. In de omgeving zijn genoeg kavels te vinden waarop vrijstaand gebouwd kan worden, maar het bouwen van rijtjeswoningen is in het dorp zelf vrijwel nergens toegestaan. De behoefte aan dergelijke woningen zal echter naar verwachting groot zijn, zeker gezien de prijsstelling van ca.
€ 80.000,- voor de kleinste variant met een vloeroppervlak van ca. 80 m2

artist impression

Bovendien biedt ons dit een uitgelezen kans om de Q-woning in Hongarije succesvol te introduceren.

Partners

In dit projekt werken we uiteraard samen met de leden van de Coöperatieve Vereniging Q, maar ook met verschillende Hongaarse
partners. De op dit moment belangrijkste partners voor ons in Hongarije zijn:

Gezamenlijk hebben ze aangegeven, onder meer na een bezoek aan Nederland, het Q-wonen in Hongarije tot een succes te willen maken.

In Hongarije werkt yourcapitalpartners onder de werknaam Dukatorey.